Nieuws van Met Beleid
 

Gastcollege Future Planets 2015

Op vrijdag 16 januari 2015 gaf Met Beleid een gastcollege over energietransitie en bodemenergie.

Foto volgt

Prijsuitreiking Duurzaamste Ondernemer van Heemstede 2013

De prijsuitreiking de Duurzaamste Ondernemer van Heemstede 2013

 

Winnaars van de Energybattle Heemstede 2012

Team inwoners Heemstede gewonnen met de Energybattle Heemstede 2012

 

 

MVO Heemstede werkt samen met de VIA klas van college Hageveld

Met Beleid organiseerde voor Vereniging MVO Heemstede (www.mvoheemstede.nl) en voor de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober 2013 de prijs voor de Duurzaamste Ondernemer 2013.

In samenwerking met het Atheneum College Hageveld, Ronald Haak, heeft Philippine van der Kleij een enquête ontworpen voor MKB bedrijven in Heemstede. De leerlingen van het VIA project (project voor hoogbegaafde leerlingen) hebben de enquêtes bij de ondernemers afgenomen en de resultaten beoordeeld. Van buiten is er deskundigheid ingevlogen, Andrea van der Graaf, directeur van Meermaker (www.meermaker.nl), Haarlemmermeer. Het was een zeer geprezen project.   

Duurzaamheidsatelier Alphen aan den Rijn 2012

19 december 2012: de aankondiging van het Duurzaamheidsatelier (5 februari 2013) voor de gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude is aan alle ambtenaren van deze gemeenten de deur uit! 6 themaworkshops, 7 sprekers van onder andere Meer met Minder en vooroplopende gemeenten als Haarlem, Tilburg en Zoetermeer op gebied van duurzame ontwikkeling. Met het milieuregieteam van Alphen aan den Rijn organiseert Philippine van der Kleij dit atelier voor inspiratie en ideevorming om de ambitieuze doelstelling van de nieuwe fusiegemeente klimaatneutraal in 2018 te bereiken.

26 november 2012 kwam de Klankbordgroep Duurzaam Heemstede met 13 betrokken leden olv Philippine van der Kleij voor de 6e keer bijelkaar. Op de agenda: het Werkprogramma met het overzicht van alle activiteiten: De Werkconferentie, de Dag van de Duurzaamheid in Heemstede en een door de raadscommissie vastgestelde Nota Duurzaamheid Heemstede waarin het advies van de Klankbordgroep was verwerkt, met flink budget.